Maak je gebruik van Google Fonts, maar weet je van tevoren welke letters je nodig hebt? Bijvoorbeeld omdat je een bepaald lettertype enkel gebruikt voor een logo of een headline? Je kunt je Google Fonts optimaliseren, waardoor je site weer sneller zal laden!

Met een simpel trucje kun je enkel de letters inladen van het lettertype dat je nodig hebt. Dit doe je door het lettertype op de volgende manier in te laden:

<link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Quicksand&display=swap&text=Doubletap" rel="stylesheet">

In bovenstaand voorbeeld laden wij het mooie Quicksand lettertype in, maar enkel met de letters “Doubletap”. Andere letters worden niet ingeladen.

Google claimt dat deze techniek in sommige gevallen de in te laden bestanden van je lettertype tot wel 90% kleiner kunnen worden. In bovenstaand voorbeeld wordt het bestand kleiner gemaakt, van 9.2KB tot 1.3KB. Geen hele grote besparingen, maar zonde om hier geen gebruik van te maken als dit kan.

Is dit abracadabra voor jou?

Laat het dan aan ons over. Wij kunnen ervoor zorgen dat het technische gedeelte van jouw website helemaal in orde is! Laat het ons gewoon even weten.

Neem contact op!