Misschien heb je de term al vaker horen vallen, of weet je dat  SEO iets te maken heeft met online marketing. Het kan ook zijn dat je helemaal geen idee hebt wat SEO is, ook dan zit je hier op de juiste plek. Deze blog geeft je een kort en duidelijk overzicht over SEO en waarom dit tegenwoordig zo belangrijk is.

Wat is SEO? De term SEO staat voor: Search Engine Optimization, of zoals de gewone Nederlander zou zeggen, zoekmachine optimalisatie. Het is eigenlijk niets meer en niets minder dan een verzameling van verschillende technieken. Technieken die ervoor zorgen dat jouw website beter vindbaar wordt in zoekmachines zoals Google.

Open laptop met op het scherm google.

Waarom zou je SEO moeten gebruiken?

Je wilt misschien wel met je website klanten werven, producten en/of diensten verkopen of data verzamelen. Om dat te kunnen doen heb je bezoekers nodig die naar jouw website toe komen. En hoe komt een bezoeker tegenwoordig op je website? Juist! Google. Het is tegenwoordig zelfs een werkwoord, namelijk Googlen. Willen we iets vinden op het internet, dan starten we met Google en begint onze zoektocht. Een goede SEO strategie kan je hier dus mee helpen!

Zoekopdracht ingegeven? Dan komen de eerste resultaten op jouw beeldscherm terecht. Je klikt op een resultaat die het beste past bij jouw zoekopdracht, en je bent op de website. Maar hoe zit het met deze getoonde resultaten in de zoekmachine? Deze resultaten kun je opdelen in twee onderdelen namelijk: een betaalde advertentie of een organische positie (dit is geen advertentie).

Blauwe kader: betaalde advertenties

Groene kader: organische posities, oftewel zoekmachine optimalisatie.

Voorbeeld SEO zoekmachine optimalisatie via Google

Relevante bezoekers of veel bezoekers?

Misschien denk je dat veel bezoekers de juiste manier is voor jouw website. Wij geloven dat het niet perse gaat om veel bezoekers, maar juist om relevante bezoekers. Google werkt namelijk op de volgende manier: ze nemen namelijk het zoekwoord of zoekzin die een potentiƫle bezoeker van jouw website ingeeft. Geeft deze zoekopdracht de beste relevantie met jouw website? Dan heb je de beste match en kom je hoger in de zoekresultaten te staan. Je wilt dus alleen relevante bezoekers op jouw website hebben.

Door het toepassen van SEO kun je jouw website optimaliseren. Het kiezen van de juiste zoekwoorden en zoekzinnen zorgen er uiteindelijk voor dat jouw website zo ver mogelijk bovenaan komt te staan. En dat is gunstig, want hoe hoger bovenaan, hoe sneller gevonden. Wil je meer informatie, check dan zeker ook Google.

Meer weten over SEO?

Is de online wereld een uitdaging voor jou en kan je hulp gebruiken? Of wil je meer weten over SEO? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op!