Met Shopify kun je al enige tijd iDeal gebruiken door middel van een Payment Service Provider, zoals Mollie. Sinds kort kan dit ook native, met behulp van Shopify Payments.

Een van de grote voordelen hiervan is dat het een stuk goedkoper is. Waar je met een externa Payment Service Provider tot 2% van je omzet af moet staan (afhankelijk van je Shopify pakket), hoeft dit niet met Shopify Payments. Je betaalt hier enkel voor de iDeal-tarieven, die op het moment van schrijven op €0,29 cent per transactie liggen. Deze €0,29 betaal je bijvoorbeeld ook met Mollie, maar dan komt er nog een percentage van de bestelling aan kosten bovenop.

Ik leg je hier uit hoe je je aan kunt melden voor Shopify Payments:

Shopify Payments is een eigen betaalplatform van Shopify, waarmee je verschillende betaalmethodes zoals Credit Cards, Paypal en sinds kort ook iDeal. Om iDeal via Shopify te accepteren, loop je onderstaande stappen door.

Let op: Het kan zijn dat de pagina’s in Shopify na het schrijven van dit artikel wijzigen, en deze handleiding dus niet 100% klopt. Ik probeer het artikel zo vaak mogelijk up-to-date te houden.

1. Zorg dat je een Shopify shop hebt.

Uiteraard is het belangrijk dat je al een webshop hebt op Shopify. Heb je dit nog niet, maak dan eerst een shop aan.

2. Activeer Shopify Payments.

Het activeren van Shopify Payments gaat als volgt:

  1. Open de Shopify Admin, en klik op Instellingen > Betalingsproviders
  2. Klik hier op Betalingsprovider toevoegen
  3. Kies hier voor Shopify Payments.
  4. Vul de informatie in om de betalingen te kunnen accepteren.
  5. That’s it!

3. Test je instellingen.

Om te testen of iDeal naar behoren werkt, zonder daadwerkelijk een betaling te hoeven voldoen, kun je de testmodus aanzetten. Doorloop onderstaande stappen om je betalingen te testen.

  1. Ga vanuit de Shopify admin weer naar Instellingen > Verkoopkanalen
  2. Klik op de Wijzigen knop naast Shopify Payments.
  3. Vink Gebruik testmodus aan.
  4. Klik op Bewaar.

Let op dat je de bestellingen die tijdens de testmodus niet vervult. Werkt alles naar behoren? Dan kun je met behulp van bovenstaande stappen ook de testmodus weer uitschakelen.

Nu je Shopify Payments aangezet hebt kun je eenvoudig onder andere iDeal betalingen accepteren, zonder gebruik te maken van een Payment Service Provider zoals Mollie of Multisafepay. Wil je toch van deze diensten gebruik maken? Voor zowel Multisafepay als Mollie zijn apps beschikbaar om op deze manier iDeal betalingen te ontvangen.

Meer weten?

Op zoek naar Shopify experts? Wij kunnen je helpen met het opzetten of optimaliseren van jouw webshop.

Neem contact op!